Založ si blog

Problém vysokých škôl na Slovensku je pokrytectvo

Viete prečo na Slovensku nefungujú vysoké školy tak ako by mali? Lebo ich skutočné napĺňanie osnov nikoho nezaujíma! Stačia krásne pro forma predsavzatia, veľkolepo štylizované sylaby a honosné názvy predmetov. To všetko vie očariť okoloidúcich, ale nakoniec zhrozí, zastraší a zničí toho, kto sa pokúsi pozrieť škole rovno do očí!

Naše školy sú zle, pretože len lenivo žmúria pri pohľade na lepších a v celom tom falošnom kŕči tvrdia, že problém je inde. Že oni sú len obeťou veľkého a zlého režimu, ktorý ich núti prijímať veľa študentov. Že na vine sú balvany byrokracie, ktoré im bránia prijímať správnych pedagógov. Že nemajú možnosť byť lepšie, lebo neexistuje vôla na to, aby sa niečo zlepšilo. A rovnako žmúria, keď nás potom s farizejskou značkou učia etike, morálke a schopnosti odolávať, aj finančnému, tlaku. Pokrytci nás učia nebyť pokrytcami, alebo inak: slepý vedie slepého.

A možno ich súdim nesprávne, možno je stav našich vysokých škôl len formou očistca, kde si neviestky toho hrozitánskeho režimu zmývajú špinu po súloži a naozaj sa snažia zmeniť spoločnosť. Nikomu predsa nemožno odoprieť právo na oľutovanie a právo na odpustenie. Ale to by sa potom predsa nesťažovali, alebo áno?!

Varovanie na záver: tieto riadky pravdepodobne nie sú o všetkých vysokých školách na Slovensku. Skutočnou predlohou sa však stala ustanovizeň, ktorá svojich študentov pripravuje na prax odhaľovania pravdy. A popritom všetkom, sa pri každom cudzom skúmavom pohľade zamračí a žmúri tak silno, že jej nikdy nepozriete priamo do očí. Nech teda znie nové slovenské porekadlo pre jej zhanobenú česť: „Víno káže, vodu nalieva!“.

 

Slováci uväznení na poľskom letisku

28.08.2011

Moja sestra je spolu s ďalšími 200 cestujucimi uväznená na krakovskov letisku. Ich let (Londyn – Bratislava, so spoločnosťou Ryanair) bol kvôli včerajšiemu nepriaznivému počasiu nad Bratislavou presmerovaný do Krakova, kde im ešte pred polnocou sľubovali autobus do Bratislavy. Bohužiaľ, po siedmych hodinách čakania sa na nich už nikto [...]

Načo je nám občiansky preukaz?

28.07.2011

Načo je nám (mne) občiansky preukaz? A nepýtam sa to kvôli dileme, či sa mi zmestí do peňaženky alebo ho mám radšej nosiť v zakladači na doklady. Touto otázkou ukazujem prstom na jeho funkčnosť a to rovnako na systémovú ako aj na ideovú. Cestou do Srbska som si uvedomila, že už mesiac nemám platný občiansky preukaz. Vďaka cestovateľskej opatrnosti som mala pri sebe [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 9803x
Priemerná čítanosť článkov: 3268x

Autor blogu

Kategórie