Založ si blog

Slováci uväznení na poľskom letisku

Moja sestra je spolu s ďalšími 200 cestujucimi uväznená na krakovskov letisku. Ich let (Londyn – Bratislava, so spoločnosťou Ryanair) bol kvôli včerajšiemu nepriaznivému počasiu nad Bratislavou presmerovaný do Krakova, kde im ešte pred polnocou sľubovali autobus do Bratislavy. Bohužiaľ, po siedmych hodinách čakania sa na nich už nikto z personálu tamojšieho letiska ani len nepozrie. Autobus, deky, ubezpečujúce slová niekoho zodpovedného alebo iný spôsob pomoci sa im nečrtá ani v nasledujúcich hodinách.

So včerajším vetrom nepadali len polámané haluze, ale aj nádej na dôstojnú cestu domov. Moja sestra je spolu s ďalšími 200 cestujucimi uväznená na krakovskov letisku a mne, keďže nemám ani auto, ani peniaze na 10 hodinový taxík, ani vlastnú helikoptéru či autobus, ostáva jediné: aspoň o tom napísať.

Problém vysokých škôl na Slovensku je pokrytectvo

17.11.2011

Viete prečo na Slovensku nefungujú vysoké školy tak ako by mali? Lebo ich skutočné napĺňanie osnov nikoho nezaujíma! Stačia krásne pro forma predsavzatia, veľkolepo štylizované sylaby a honosné názvy predmetov. To všetko vie očariť okoloidúcich, ale nakoniec zhrozí, zastraší a zničí toho, kto sa pokúsi pozrieť škole rovno do očí! Naše školy sú zle, pretože len [...]

Načo je nám občiansky preukaz?

28.07.2011

Načo je nám (mne) občiansky preukaz? A nepýtam sa to kvôli dileme, či sa mi zmestí do peňaženky alebo ho mám radšej nosiť v zakladači na doklady. Touto otázkou ukazujem prstom na jeho funkčnosť a to rovnako na systémovú ako aj na ideovú. Cestou do Srbska som si uvedomila, že už mesiac nemám platný občiansky preukaz. Vďaka cestovateľskej opatrnosti som mala pri sebe [...]

polícia

Polícia obvinila v prípade mŕtveho muža na Orave 59-ročného muža z vraždy

11.05.2024 19:54

Obvinený muž mal v rodinnom dome v Námestove po predchádzajúcom vzájomnom konflikte bodnúť do oblasti hrudníka 56-ročného muža.

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26, aktualizované: 19:31

Staronový ruský premiér Michail Mišustin predložil Štátnej dume kandidátov na posty v novej vláde.

Poland Auschwitz Anniversary

Odhalili bustu roľníkovi z Kysúc, ktorý prispel k tomu, aby sa svet dozvedel o nacistickom vraždení Židov v Auschwitzi

11.05.2024 17:00

Ondrej Čanecký sa zachoval statočne. Pomohol dvom väzňom na úteku, ktorí chceli podať svedectvo o hrôzach v hitlerovskom tábore smrti.

Afganistan Baglán záplavy

Záplavy na severe Afganistanu si vyžiadali stovky obetí

11.05.2024 16:25

Afganistan patrí ku krajinám najhoršie postihnutým dôsledkami klimatických zmien a je zároveň najmenej schopný na takéto udalosti reagovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 9817x
Priemerná čítanosť článkov: 3272x

Autor blogu

Kategórie